Varmepumper

Det finnes flere typer varmepumper. De vanligste, som også er de billigste, er luft/luft varmepumper. Disse varmepumpene henter ut varme fra luften ute, og sprer den i boligen ved hjelp av en vifte. Disse kan også brukes til kjøling på sommeren. Passer for eneboliger, leiligheter og rekkehus med elektrisk oppvarming. På de kaldeste dagene må du ha annen varme i tillegg.

Luft/vann varmepumper henter, som luft/luft varmepumper, varme fra luften, men den distribueres, via et vannbårent system, til viftekonvektorer og/eller gulvvarme. Perfekt for boliger med eksisterende vannbårent anlegg. Du må også her ha annen varme i tillegg på de kaldeste dagene og som backup om noe skulle gå galt. Kan kombineres med ved, pellets, olje, gass og elektrisitet.

Vann/vann varmepumper (væske/vann) henter varme fra fjell (borehull), jord (nedgravde slanger) eller sjøvann (slanger nedsenket i vann). Dette er ofte de mest effektive løsningene, men er også mer kostnadskrevende. Egner seg derfor best til store boliger. Distribuering av varmen i huset, er som luft/vann, gjennom et vannbårent system.

Les mer om varmepumper her

Vi holder til på Dilling i Rygge kommune, rett utenfor Moss. Om du behøver vår hjelp kontakt oss via epost: support@vvteknikk.no, på tlf 69 26 46 70, eller send forespørsel under.

Forespørsel

varme2
varme3