Invester i varmepumpe – spar penger og miljøet

Mange har ivestert i varmepumpe og mange tenker å gjøre det. Det finnes flere typer varmepumper, så hva skal man velge? Her følger en enkel oversikt som forklarer forskjellen. Om du ønsker, hjelper deg med å finne riktig løsning til din bolig. Uansett hvilken løsning som passer best i din bolig, vil du spare strøm, og dermed også miljøet.
De vanligste, som også er de rimligste, er luft/luft varmepumper. Disse varmepumpene henter ut varme fra luften ute, og sprer den i boligen ved hjelp av en vifte. Disse kan også brukes til kjøling på sommeren. Passer for eneboliger, leiligheter og rekkehus, med elektrisk oppvarming. På de kaldeste dagene må du ha annen varme i tillegg.

Luft/vann varmepumper henter, som luft/luft varmepumper, varme fra luften, men den distribueres, via et vannbårent system, til viftekonvektorer og/eller gulvvarme. Perfekt for boliger med eksisterende vannbårent anlegg. Du må også her ha annen varme i tillegg på de kaldeste dagene og som backup om noe skulle gå galt. Kan kombineres med ved, pellets, olje, gass og elektrisitet.

Vann/vann varmepumper (væske/vann) henter varme fra fjell (borehull), jord (nedgravde slanger) eller sjøvann (slanger nedsenket i vann). Dette er ofte de mest effektive løsningene, men er også mer kostnadskrevende. Egner seg derfor best til store boliger. Distribuering av varmen i huset, er som luft/vann, gjennom et vannbårent system.

Vi holder til på Dilling i Rygge kommune, rett utenfor Moss. Om du behøver vår hjelp kontakt oss via epost: support@vvteknikk.no, på tlf 69 26 46 70, eller send forespørsel under.

luft til luft varmepumpe
2 luft til vann varmepumper
vann til vann varmepumpe

Har du planer om å skifte ut oljefyren?

Ønsker du å gjøre det vannbårne varmeanlegget ditt mer miljøvennlig og økonomisk? Da er Riello Air HP, luft/vann-varme­pumpe, sammen med din eksisterende oljefyr, en god løsning. Riello Air HP er tilpasset våre kalde vintre. Den har god virkningsgrad, og kan kobles direkte på en gass- eller oljekjele, i et eksisterende radiatorsystem. Varmepumpen er produsert av Carrier, og har kompressor fra Carrier-Toshiba, som er ledende på denne teknologien.
Har du et fungerende oljefyringsanlegg bør du ikke kvitte deg med det. Bruk oljefyren som tilskuddsvarme på de kaldeste dagene. Fyrkjelen har sannsynligvis innebygget akkumulator­tank, og system for distribusjon av varmen er på plass. Dermed har du et perfekt grunnlag for et velfungerende varme­anlegg, og du sparer mye penger på installasjon og deler.
Om du ønsker å kaste ut oljekjelen helt, kan det være mulig å få utbetalt 25 000 kroner i støtte av Enova. Les mer om dette på enova.no Alternativet er da å bruke strøm som tilskuddsvarme. Dette krever ofte ombygging av sikringsskap, og i verste fall må man legge ny kabel inn i huset. Så det er ikke sikkert dette lønner seg. Det er heller ikke alle som kan få nok strøm inn i huset grunnet for dårlig strømnett. Sjekk dermed med din lokale elektriker før du bestemmer deg for å kvitte deg med oljefyren.

Vi ønsker at varmeanlegget ditt skal fungere optimalt. Vi leverer derfor en unik kontrollboks, som er svært enkel å betjene. Den sørger for å aktivere tilskuddsvarmen dersom varmepumpen skulle få driftsavbrudd. Den er også utstyrt med nødbryter for manuell tilkobling av tilleggsvarme.

Vi holder til på Dilling i Rygge kommune, rett utenfor Moss. Om du behøver vår hjelp kontakt oss via epost: support@vvteknikk.no, på tlf 69 26 46 70, eller send forespørsel under.

Forespørsel

varmepumpe og oljefyr